Primadonna Viola

Vilken vacker primadonna fröken Viola Silas är. 14 raka segrar och obesegrad med nästan 2,3 miljoner insprunget. Den lilla hästen som ingen ville köpa på auktionen som Glasholm fick köra hem igen med. Med tanken inställd på stundande elitauktion vem vet om de finns en ny liten Viola Silas bland de ut auktionerade hästarna. Är det inte lite av ett underbart läge då lilla fröken Viola går ut i finalen för Drottning Silvias Pokal helt obesegrad. Lite trött körd blev hon i uttagningsloppet men enligt tränaren så är de bara bra inför det stora loppet. De blir intressant att se hur de skall gå. Sedan har vi lilla Pebbly på start spår 3 i finalen också. Förra året vann hon som bekant svenska Trav-Oaks. Hon slutade även två bakom Viola i Breeder´s Crownfinalen på Eskilstuna.

 

Under går dagen gick de väl som förväntat, Spring Erom vann Örebro International. Jag tycker dock att de var synd att de inte gick bättre än vad de gjorde för Västerbo Paradise.

 

Goop gjorde en fantastisk comeback med seger i de stora loppen Gulddivisionen, Stoeliten och så klart Örebro International. Efter de uppehåll från tävlandet som blev efter olyckan i klosterskogen där han fick ett uttänjt ledband och två sprickor i handleden. Men igår var han back on the road och plockade hem de stora segrarna. Men att han sedan blev avstängd för drivning i 3 dar och böter på 3000 är de ingen som ens reflekterar över. De känns lite som att en del kuskar tar dessa avstängningar som vardags mat. Man hör ibland om visa kuskar som i princip blir avstängd efter varje lopp och trotts de fortsätter som vanligt. Skumt tycker jag, normalt säger vissa. Tänkte föresten på de där med Svanstedts fallet. Som om de skulle vara första och ända gången en tränare använder sig av den metoden. Mig veterligen så händer de på andra ställen också även att man använder sig av andra otillåtna medel. Men dessa uppmärksammas inte på samma sätt. Snacka om att de är skillnad på folk och folk.

 

 

Viola Silas
Viola Silas
Källa: kanal75

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0