Liten nykomling kan bli stor

Åh är det inte en liten intressant nykomlig som har sett dagens ljus på Hunterton Farm (Stoner Creek) i Kentucky. Den jag talar om är självklart den lilla tösen med den genialiska korsningen Giant Diablo och  Donato Hanover. Med Travsportens snabbaste föräldrar kan man inte annat än ge den lilla lite förhoppningar. Men förstå vilken press dena lilla fröken kommer ha på sig redan från sina första stapplande steg. Eller är de nu vi kommer börja se en markant påvisning på avelsframsteget. Kommer vi att få se dessa naturtravare krypa ner till tiden 1.03,0


Man kan inte heller låta bli att undra vad som skulle hända om denna nya lilla primadonna fick sätta sina hovar på Red Mile i Lexington. Denna magiska bana där båda föräldrarna plockade tiden 1.08,5 med bara en halvtimmes mellanrum under en och samma vackra höstdag år 2007. Vist får man drömma lite och bli nyfiken på denna lilla fölunge.


Ibland läser man så klockrena citat. Veckans bästa måste vara Mikael Nybrinks citat efter  V75 i helgen, ” dom kör som om dom stulit hästarna”. Vist är de så och kanske är de så de ska vara för att väcka liv i de hela igen. Måste säga att jag tycker att han säger ett par kloka ord ibland. Som nu senast då han uppmanar kuskarna att börja med löpträning. För att inte alla kuskar har koll på mjölksyra och flåset, hur de verkligen käns i kroppen. Jag som löptränar och har vart på otaliga spinningpass vet hur de är när man är mitt i en backe och får värdens mjölsyre påslag. Men likförbannat har man bitit ihop och försökt sig uppför backen.  Men känns de gör det och orken ger sig vika.


” De vet hur det känns. De fattar vad som ­händer om man kör för fort. De ­”är hästen”.­ Andra, kanske inte lika ­löpvana, skyller­ istället lite korkat på hästen – ”han måste vara sjuk” – när de bränt av två speeder före upploppet och undrar varför de kom sist.”


Så kort och gott släpa ut travgubbarna i löparspåren de kan nog inte skada någon.
Vist är väl ändå sommaren i antågande när dessa
små under varelser börjar titta fram i hagarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0