Svanen och reklamen

Att skriva en opartisk och bra artikel efter de senaste dagarnas sinnesförvirring kan tyckas mig vara svårt.  Att hitta motivationen och inspirationen för att lägga upp något som kan verka intressant för en medmänniska att läsa är inte alltid de enklaste. Vad händer ute i värden just nu på hästfronten ja inget nytt i alla fall allt är sådant som vi tycker oss ha hört förut. Men vist finns de alltid ämnen vi kan diskutera och ta upp igen men alla ämnen tycks redan vara berörda av en eller två parter. Vill vi starta en diskussion och samtidigt få smäll på fingrarna så skulle man kunna tänka sig att ta upp frågan om svenskfött. En fråga där alla skriker högljut i och bestämt hävdar att just deras åsikt är den rätta. Men denna fråga har väl börjat svalna lite. Själv ser jag för och nackdelar med frågan och försöker vara objektiv och hitta flera infalls vinklar. Men att stå upp och försvara andras åsikter gör jag inte. 


En nära vän till mig tyckte jag skulle beröra ämnet reklam och skriva en artikel om detta. Ja vad ska man säga. Alla är vi ju överens om att reklam både positiv och negativ påverkar oftast drastiskt en verksamhet eller den sak man försöker marknadsföra.  Vilket osökt får mig att falla in på en framstående tränare i landet. Som blev  dömd i hovrätten för brott mot djurskyddslagen som nu är populärare än någonsin. Trotts all negativ pulicitet så har han fullt i stallet. För dagen står hela 187 hästar i träning  hos honom. Han säger även till Trav365 att han de är skönt att få de förtroendet av hästägarna och att han just nu har kölista på folk som vil ha sina hästar hos honom och en väntetid på minst 3 veckor. Sedan kommer man ju inte ifrån vilket makalöst år det var för honom i fjol då han slog tre historiska rekord.


Sedan har vi denna ”tvist” mellan Tv4 och svanen som liknar  mer ett bråk taget från sandlådan. Jag menar vart är vi på väg egentligen då Sveriges i princip enda travkanal beslutar sig för att inte tala med alla kuskar, tränar och annat aktivt folk inom sporten. Vist leker Åke lite diva och vill bara tala med vissa reporter. Men efter den mediajakt han har vart utsatt för kan man kanske förstå honom. Men om vi nu ska leka med tanken på vilken makt Tv4 egentligen har. Vad skulle hända om de bara valde att tala med ett urval av personer som de ansåg var vettiga och stod för samma åsikter som dem.  Eller om vi nu ska driva de hela ännu längre, vad skulle hända om de uteslutande bara visades hingstlopp idag då stofrågan är större än någonsin. De som händer är ju att kanalen inte blir oberoende utan helt vinklad och enbart med synfälltet inställt på sina hållpunkter. Samtidigt kan jag helt och fullt hålla med Niclas Andersson när han säger att alla aktiva bör behandlas lika och därför är det inte rätt att göra en särbehandling enbart för Åke. Då han bara vill tala med vissa reportrar.


Sist men inte minst Imorgon valborg i övermorgon 1 maj med v75, Orebro Intn'l, Gulddivisionen, Stoeliten. Får se om man tar sig dit. Skulle vara intresant att se hur de går i  Orebro Intn'l där både Västerbo Paradise och Spring Erom startar. Sedan har vi ju Nellie Vingboons och Mirakel Lavec som hjärtat klappar lite extra för örebroare som man är. Vi får se hur de hela slutar.
Spring Erom med Björn Goop.
Foto: Jörgen Tufvesson, ALN


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0